vrijdag 5 januari 2018

Dag 7: Sint-Petersburg: Stadstour met Nevsky Proskpekt, Izaäkkathedraal en het Russisch Museum

Na het ontbijt maken we een stadsrondrit en krijgen zo een eerste indruk van de Nevsky Prospekt, de Hermitage, de Izaäk-kathedraal en de Petrus- en Paulusvesting. 

Een belangrijke rol was er voor de Nederlanders die in de zeventiende eeuw door Peter de Grote waren uitgenodigd om in Sint-Petersburg de leiding te nemen over de bouw van de stad. We krijgen een beeld van de stad, met een grandeur die vergelijkbaar is met die van Parijs. 

's Middags kunnen we naar wens winkelen op de Nevsky Prospekt of een bezoek brengen aan een van de vele fraaie plekken. Er is maar 1 minpunt: er is geen sneeuw. De temperatuur  is vandaag 3C, abnormaal. De Neva is helemaal open, terwijl je er normaal 5 maanden over kunt lopen. 

Wij gaan o.a.  voor koffie met heerlijk Russisch gebak en de Verlosser-kerk. Die is fabuleus met 7.000m mozaïek. Na nog een hapje bij Pusjkin’s restaurant gaan we in een sprookjesachtige sfeer naar de bus. Een en al kerstversiering met lampjes, overal op maat gemaakt. 

Koffie met gebak met Ami en Ina, de tijd heeft even stilgestaan.     
De kathedraal van uiten (boven) en van binnen).

Vanavond gaat de helft van de groep naar het theater, wij niet. Want wij hebben kaartjes voor morgen in het Mariinsky theater, met kaartjes voor de Tsarenloge. Dus nu een paar uurtjes rust, want morgen programma van 9:30 tot 00:30. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten